Traseu în Piatra Craiului sat Peștera: Cabana Casa Folea, satul Măgura, Valea Băltăcioaia, Dealul Șipotului, Muchia lui Gârniță, Cabana Casa Folea


Cabana Casa Folea, intrarea în satul Măgura, Valea Băltăcioaia, Dealul Șipotului, Muchia lui Gârniță, Cabana Casa Folea

Traseul acesta este mai degrabă o plimbare, o plimbare ușoară pe care am făcut-o în prima zi din noul an, după noaptea de revelion. Știți, remușcările acelea cu masa de revelion și caloriile...😞

Am făcut această plimbare frumoasă la poalele Pietrei Craiului, în localitatea Moieciu din județul Brașov, între satele Peștera și Măgura. Traseul nu trece prin pădure și nu traversează zone stâncoase pe care să te cațări, ci se merge pe ulițele și drumurile neasfaltate dintre cele două sate. Aici vei vedea case tradiționale românești, curți pitorești, animale lăsate libere la păscut și oameni care muncesc în gospodăriile răsfirate pe văile satului.

Punctul de pornire al traseului este Cabana Casa Folea din satul Peștera și tot aici ne vom întoarce, dar pe un alt traseu.

Traseu

Cabana Casa Folea, intrarea în satul Măgura, Valea Băltăcioaia, Dealul Șipotului, Muchia lui Gârniță, Cabana Casa Folea
                          
Marcaje de urmat:
  • cruce roșie: primii 200 de metri spre pădure
  • bandă roșie: până la intrarea în satul Măgura
  • cruce roșie: satul Măgura, Valea Băltăcioaia, Dealul Șipotului, Muchia lui Gârniță, Cabana Casa Folea
Timpi: durata totală a traseului este de aproximativ 2h - 2:30h
Dificultate: foarte ușor pe toată lungimea

Descrierea traseului

Punctul de start al traseului este Cabana Casa Folea. De la cabană se pleacă pentru aproximativ 200 de metri, pe drumul care duce spre pădure și este marcat cu cruce roșie. Aici traseul se intersectează cu un drum care face dreapta spre satul Măgura și este marcat cu bandă roșie.

În continuare, chiar dacă nu vei găsi marcaje la tot pasul, va trebui să ții drumul înainte, căci acesta te va duce negreșit spre satul Măgura. De pe drum poți admira și observa pitorescul unui sat românesc de munte cu case vechi, construite din lemn sau din chirpici și acoperite cu șindrilă. Vei vedea animale lăsate libere la păscut în jurul gospodăriilor (cai, vaci, oi, capre, găini și tot ce mai crește omul pe la curte) și oameni care trebăluiesc prin curți chiar și în prima zi din an, căci viața la țară nu le oferă prea multă odihnă.

La un moment dat vei vedea în vale Mănăstirea Sfânta Treime Peștera către care vei găsi drum de acces și un indicator, mai încolo, pe traseu.

După aproximativ o oră de mers pe traseul marcat cu bandă roșie, în apropiere de intrarea în satul Măgura se intră pe drumul care ocolește 360 de grade și coboară la dreapta, pe marcaj cruce roșie. În josul Văii Băltăcioaia vei întâlni un indicator spre un alt drum care face dreapta, către Mănăstirea Sfânta Treime.

De aici traseul continuă cu o curbă la stânga și începe să urce pe Dealul Șipotului. Ulterior virează la dreapta iar la capătul urcușului ajungem pe Muchia lui Gârniță și în partea stângă încep să se zărească Bucegii cu Vârful Omu și Vârful Bucșoiu.

Într-un final vei ajunge la strada principală din satul Peștera. Pe aceasta se face la dreapta și se coboară până ajungi din nou la Cabana Casa Folea.

Localizare pe Google Maps:


Fotografii:

























Folosește comentariile

Împărtășește și altora experiența ta, fă precizări referitoare la precizia datelor prezentate sau cu privire la elemente informative care consideri că lipsesc din articol.

SURSESursa 1

Niciun comentariu:
Write comentarii